TopBottom

Nu stăm on-line pe mobil

Posted by Munteanu Tatian at sâmbătă, 9 mai 2009
Share this post:
Ma.gnolia DiggIt! Del.icio.us Yahoo Furl Technorati Reddit

Atunci când, la nivel mondial, s-a atins pragul de un miliard de oameni care au acces la internet, gigantul serviciilor on-line, Google, spunea că următorul miliard va fi atins cu ajutorul telefoanelor mobile.

Potrivit companiei, oamenii vor accesa tot mai des internetul de pe terminale mobile, deoarece este mai ieftin. Românii contrazic însă prezicerile Google. În ţara noastră, numai 6% dintre utilizatorii individuali spun că principalul scop pentru care folosesc telefonia mobilă este pentru conectarea/navigarea pe internet direct de pe telefon, arată datele Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii. În cazul utilizatorilor companii, procentul care are ca principal motiv de folosire a telefoniei mobile accesul la internet este de 20%.

În ceea ce priveşte tehnologia 3G, care permite servicii avansate precum videotelefonia sau transmiterea de date la viteze mari, doar 3% dintre utilizatorii rezidenţiali au spus că acesta este unul dintre motivele principale pentru care folosesc telefonia mobilă. Pe segmentul companii, procentul celor care utilizează telefonia mobilă pentru a beneficia de serviciile 3G este de 15%. Majoritatea utilizatorilor, peste 91% (individuali sau companii), folosesc telefonul pentru a primi sau efectua apeluri sau mesaje text.

Românii preferă un singur SIM

În ceea ce priveşte furnizorul serviciilor de telefonie mobilă, 85% dintre utilizatori folosesc unul singur, 13% au doi furnizori, iar 2% au trei sau patru. Totodată, 77% dintre clienţii români folosesc o singură cartelă SIM, 17% utilizează două, iar 6% au mai multe. Pe piaţa locală sunt aproape 28 de milioane de utilizatori de telefonie mobilă, ce corespund unei rate de penetrare la nivelul populaţiei de 128%.

Autor: Adrian Popa
Sursa: http://www.evz.ro

Etichete:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu