TopBottom

Un medicament neatestat, care bronzează pielea, se vinde pe internet

Posted by Munteanu Tatian at miercuri, 19 noiembrie 2008
Share this post:
Ma.gnolia DiggIt! Del.icio.us Yahoo Furl Technorati Reddit

Oamenii sunt dispuşi să încerce orice pentru a se menţine tineri şi a arăta bine. Cel puţin aşa se explică suuccesul de care se bucură pe internet, un medicament care nu are licenţă. BBC semnalează că un număr tot mai mare de britanici cumpără de pe internet injecţii ca să se bronzeze mai repede.

Oamenii de ştiinţă din Marea Britanie testează de mai mulţi ani un medicament pentru bolile de piele. Medicamentul conţine melanină, o substanţă care închide culoarea pielii şi ne protejează de razele solare. Medicamentul nu are licenţă şi nu se vinde, deoarece nu se cunosc efectele pe termen lung asupra pielii. Cu toate acestea, se vinde pe internet şi mulţi sunt dispuşi să rişte pentru ca să se bronzeze cât mai repede.

Agenţia britanică pentru Medicamente a avertizat cel puţin 18 site-uri care vând injecţii cu Melanotan că efectele secundare pot fi devastatoare. Oameni din întreaga lume continuă să îl cumpere, deoarece vânzarea pe internet este legală. Nu doar culoarea pielii ar putea fi schimbată, ci şi a părului. Oamenii care au albit din cauza stresului sau a unei boli ar putea să îşi recapete culoarea naturală datorită unei molecule conţinute tot de melanină. Cercetările sunt abia la început, dar există speranţe ca vopseaua de păr să devină o amintire pentru cei care au încărunţit prea devreme.

Etichete: ,

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu