TopBottom

Tot mai mulţi români devin victime ale hackerilor pe Internet

Posted by Munteanu Tatian at duminică, 9 noiembrie 2008
Share this post:
Ma.gnolia DiggIt! Del.icio.us Yahoo Furl Technorati Reddit

Tot mai mulţi români cad pradă infracţiunilor informatice. Hackerii, specializaţi în frauda pe internet fură milioane de dolari prin utilizarea unor scheme sofisticate, de care cei mai mulţi dintre noi nu ştim să ne apărăm.

Informaticienii poliţiei au făcut şi o clasificare a acestor infracţiuni. Cea mai comuna metodă este cea a licitaţiilor online. Hackerii oferă spre vânzare bunuri inexistente prin intermediul site-urilor. Un cumpărător trebuie să aibă îndoieli atunci când vânzătorul postează licitaţia sub un nume, cere plata pe un alt nume sau ţara lui de origine nu coincide cu cea de email.

De asemenea, nu plătiţi prin transfer bancar direct. Nu introduceţi niciodată datele despre cardul dvs. de credit pe site-uri nesecurizate. O bancă nu vă va cere niciodată PIN-ul. Vă expuneţi de asemenea furturilor dacă răspundeţi mesajelor prin care vi se solicită date personale sub diferite pretexte: aplicarea pe un site de locuri de muncă sau înregistrarea la un serviciu on-line.

Şi mesajele de tip SPAM, nesolicitate, sunt utilizate pentru a facilita accesarea neautorizată a calculatoarelor şi a serverelor cu ajutorul viruşilor informatici. Cel mai bine ar fi să nu le deschideţi. Pentru a vă apăra de astfel de atacuri, folosiţi sisteme de apărare complexe şi nu descărcaţi programe gratuite sau ataşamente de la persoane necunoscute. De asemenea, pentru a vă proteja copiii de pornografie sau chiar de pedofili, protejaţi calculatorul cu programe speciale care îngrădesc accesul la aceste site-uri.


Sursa: http://www.realitatea.net

Etichete:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu