TopBottom

Roşia violetă, noua armă a cercetătorilor în lupta împotriva cancerului

Posted by Munteanu Tatian at joi, 6 noiembrie 2008
Share this post:
Ma.gnolia DiggIt! Del.icio.us Yahoo Furl Technorati Reddit

Roşia de culoare violetă, o legumă modificată genetic, are acelaşi gust şi miros ca o roşie normală, însă proprietăţile sale ajută la lupta împotriva cancerului.

Roşia violetă a primit două gene de la gura-leului, care sunt responsabile de culoarea mai închisă rezultată. Leguma astfel creată conţine o concentraţie ridicată de pigmenţi antioxidanţi, ce se găsesc în afine şi mure. Aceşti pigmenţi, denumiţi antocianine, protejează organismul împotriva unor boli precum cancerul, diabetul sau a unor probleme de inimă.

Antocianina este o substanţă ce înlătură moleculele de oxigen din organism ce ar putea fi dăunătoare. Deşi este produsă în mod natural de roşie, însă ea se găseşte în frunze. O roşie violetă conţine aceeaşi cantitate de antocianină cât o lingură de afine.

"Majoritatea oamenilor nu mănâncă cinci porţii de fructe şi legume pe zi. Însă pot profita mai mult de pe urma celor pe care le consumă, dacă acestea conţin concentraţii mai mari de substanţe benefice", spune Cathie Martin, cercetător în cadrul experimentului.

Oamenii de ştiinţă britanici ce au creat roşiile violete speră să convingă astfel publicul de beneficiile produselor modificate genetic. Criticii sunt de altă părere şi amintesc de efectele dăunătoare pe care recoltarea acestor alimente o are asupra mediului înconjurător.



Etichete:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu