TopBottom

Producătorii de computere şi telefoane mobile îşi adaptează produsele pentru vârstnici

Posted by Munteanu Tatian at joi, 13 noiembrie 2008
Share this post:
Ma.gnolia DiggIt! Del.icio.us Yahoo Furl Technorati Reddit

Criza mondială nu a încetinit dorinţa oamenilor de a-şi cumpăra "gadgeturi", mai ales telefoane mobile şi computere. Ba chiar a stimulat-o, de vreme ce persoanele de vârsta a treia sunt tot mai interesate de accesorii electronice. Problema e că aceştia fie că nu văd bine, fie nu ştiu să folosească noile tehnologii.

Peste 80% din populaţia trecută de 60 de ani nu foloseşte computerul şi mobilul. Mai multe companii au creat computere pentru vârstnici. Milioane de oameni au astfel acces la internet, messenger şi pot comunica fie între ei, fie cu rudele care sunt în altă localitate.

Computerul poate avea taste de culori diferite şi literele cel mai des folosite în relief, iar caracterele sunt mai mari. Imediat după punerea în funcţiune a computerului, se activează un meniu special care îi prezintă utilizatorului un acces direct către aplicaţiile cel mai des folosite de cei în vârstă: citirea e-mailurilor sau navigarea pe Internet. Simbolurile diverselor aplicaţii sunt şi ele mari şi scrise în limba ţării de utilizare. Japonezii au mai introdus o inovaţie - computerul dă instrucţiuni vorbite.

Şi fabricanţii de telefoane mobile fac aparate pentru vârsta a treia. Acestea fie au ecrane mari, pe care se ating numerele care trebuie formate, fie sunt clasice, dar cu taste mai mari, în relief, cu litere şi cifre vizibile, sau ecrane portocalii, pe care se vede mai bine şi au afişaj mare. Unele dintre ele pot transforma un text sms în mesaj vorbit.

Etichete:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu