TopBottom

Pentagonul a lansat versiunea militară a YouTube

Posted by Munteanu Tatian at joi, 13 noiembrie 2008
Share this post:
Ma.gnolia DiggIt! Del.icio.us Yahoo Furl Technorati Reddit

Militarii americani, privaţi de mai mult de un an de accesul pe YouTube, au de acum un nou site asemănător, lansat de Pentagon, Trooptube.tv.

Una dintre înregistrările video acccesibile miercuri pe pagina principală a Troop Tube era un omagiu al noului şef al comandamentului central, generalul David Petraeus, adresat trupelor sale, pentru "munca formidabilă" din Irak, Afganistan şi din alte zone. Site-ul a fost dezvoltat de societatea Delve Networks, cu sediul în Washington, şi de firma de marketing Marion Montgomery.

Conţinutul site-ului se poate accesa liber, însă doar de către militarii activi sau în rezervă şi de către familiile lor, care pot posta aici înregistrări video. Pentagonul a spus că circa patru milioane de persoane s-ar putea înscrie pe acest site.

În mai 2007, Pentagonul le-a interzis militarilor americani să folosească zece site-uri de socializare, ca YouTube sau MySpace, spunând că aceste conexiuni îngreunează comunicaţiile şi sunt vulnerabile în faţa pirateriei. Aceste site-uri erau în topul preferinţelor militarilor desfăşuraţi în Irak şi Afganistan, fiind o modalitate comunicare cu prietenii şi de a transmite imagini cu experienţelor de pe front.

În pofida acestei interdicţii, militarii şi-au păstrat dreptul de a scrie în jurnalele online, pe bloguri, pe reţelele de comunicaţii militare, cu condiţia de a nu transmite nimic care ar putea compromite operaţiunile armatei.


Sursa: NewsIn

Etichete:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu