TopBottom

Oricine va putea deveni un GENIU

Posted by Munteanu Tatian at marți, 7 octombrie 2008
Share this post:
Ma.gnolia DiggIt! Del.icio.us Yahoo Furl Technorati Reddit

Cercetatorii de la Sydney University lucreaza la un dispozitiv care poate transforma pe oricine intr-un geniu!

Profesorul Allan Snyder a declarat ca inventia sa se foloseste de o serie de magneti ce stimuleaza anumite zone corticale de la nivelul emisferei stangi. Se stie ca emisfera stanga predomina ca activitate si primeste cantitati imense de informatii, aici regasindu-se ariile raspunzatoare de concentrare, talent, memorie si creativitate.

Va mai aduceti aminte de filmul 'Rain Man'? Personajul interpretat de Dustin Hoffman a fost realizat dupa savantul Kim Peek, capabil sa citeasca doua pagini in acelasi timp, in cateva secunde, retinand aproape toate cuvintele din orice carte. In realitate, s-a demonstrat ca Kim Peek nu avea corp calos (zona de legatura intre emisfere), astfel mai multe arii corticale erau intens stimulate.

Ganditi-va ca 10% dintre autisti sunt savanti. Oameni care fac calcule impresionante, reproduc instrumental orice melodie dupa o singura auditie sau deseneaza in detaliu un peisaj vazut o singura data de la distanta. Si lista poate continua..Noi de ce nu avem asemenea aptitudini?

Ei bine, cu totii suntem capabili de asa ceva, insa, dintr-un motiv sau altul, nu avem acces la toate functiile creierului. Oricine are un talent ascuns, pe care il descopera la un moment dat sau nu-l descopera niciodata. Exact asta isi propune profesorul Snyder cu inventia sa: sa transforme oamenii 'de rand' in savanti..

Dispozitivul are la baza tehnica numita 'stimulare magnetica transcraniala'. Practic, o casca speciala este asezata pe cap, ea continand spire care trimit impulsuri electromagnetice pentru o perioada definita de timp.

Citeste mai mult...

Etichete:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu