TopBottom

O colecţie de peste 800 de monede de aur a fost găsită, în Marea Britanie

Posted by Munteanu Tatian at miercuri, 15 octombrie 2008
Share this post:
Ma.gnolia DiggIt! Del.icio.us Yahoo Furl Technorati Reddit

Colecţia de 824 de monede de aur a fost găsită de un localnic din Suffolk, într-un vas îngropat lângă Wickham Market, din estul Marii Britanii, potrivit Daily Mail.

Cercetătoarea Jude Plouviez de la Serviciul Arheologic din Suffolk a spus că monedele datează din perioada 40 înainte de Christos - 15 după Christos. Acestea au aparţinut predecesorilor reginei Boudicca, conducătoarea tribului Iceni, care a organizat o revoltă împotriva cuceritorilor romani.


Valoarea comorii descoperite a fost estimată între 500.000 şi un milion de lire, a spus Jude Plouviez. "Aceasta este cea mai mare colecţie de monede din aur găsită în Marea Britanie din 1849 până în prezent. Atunci, un fermier a găsit între 800 şi 2.000 de monede îngropate lângă Milton Keynes. Descoperirea ne ajută să obţinem informaţii noi despre Epoca de Fier, şi în mod particular, despre estul Angliei, din Epoca de Fier", a spus arheologul.

Cercetătoarea a adăugat că un localnic din Suffolk a anunţat specialiştii încă din luna octombrie despre existenţa acestor monede, însă locaţia exactă a descoperirii nu va fi făcută publică. Comoara va fi expusă într-un muzeu local.

Sursa: Realitatea.net

Etichete:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu