TopBottom

Televizorul lăsat pornit non stop afectează copiii şi dacă nu se uită la el

Posted by Munteanu Tatian at miercuri, 3 iunie 2009
Share this post:
Ma.gnolia DiggIt! Del.icio.us Yahoo Furl Technorati Reddit


De câte ori nu ţi s-a întâmplat să laşi televizorul deschis chiar dacă nu te uiţi la el? Potrivit cercetătorilor americani acest lucru îţi dăunează atât ţie, cât şi copilului tău. Cel mai mult este însă afectat micuţul tău, căruia televizorul îi dăunează chiar şi atunci când nu se uită la el.


În urma studiului american televizorul lăsat pornit în permanenţă în casă afectează dezvoltarea limbajului şi inteligenţei copiilor mici, chiar dacă nu privesc la el, reducând numărul cuvintelor pe care le aud şi pronunţă.

"Televizorul pornit acasă reduce verbalizarea atât la copii, cât şi la cei care se ocupă de ei şi este deci potenţial nefast pentru dezvoltarea lor", a declarat principalul autor al studiului, Dimitri Christakis, profesor de pediatrie de la Universitatea Qashington .

Ancheta a arătat că pentru fiecare oră în care televizorul este pornit, copiii aud între 500 şi 1000 mai puţine cuvinte din partea adulţilor.

„Adulţii pronunţă în general circa 941 de cuvinte pe oră. Studiul nostru a arătat că aceste cuvinte sunt aproape complet eliminate când copilul poate auzi televizorul", a afirmat Christakis.

Sursa: http://www.libertatea.ro

Etichete:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu