TopBottom

Obiceiurile care ne dictează sănătatea

Posted by Munteanu Tatian at duminică, 10 mai 2009
Share this post:
Ma.gnolia DiggIt! Del.icio.us Yahoo Furl Technorati Reddit

Indiferent de vârstă, deprinderile alimentare corecte vă ajută să fiţi în formă. Uzura organismului este dictată parţial de moştenirea genetică. Însă modul în care îmbătrânim este influenţat şi de obiceiurile alimentare.

Procesul de îmbătrânire începe în jurul vârstei de 30 de ani. Până la această vârstă, reuşim să ne menţinem greutatea corporală sub control. Dar pe măsură de îmbătrânim, metabolismul nostru încetineşte, iar rata de absorbţie a grăsimilor în organism creşte.

„Cauzele creşterii în greutate sunt: obiceiurile alimentare nesănătoase, cu un aport dezechilibrat de nutrienţi, consumul lipidelor amestecate cu glucide „rele” şi sedentarismul”, precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în nutriţie şi în fitoterapie.

Răul începe din copilărie

Bomboanele, prăjiturile, sucurile, acadelele şi turta dulce sunt alimente cu o pondere mare în perioada copilăriei. Acestea sunt consumate după un orar haotic: la mesele principale, când copiii urmăresc un film sau când petrec ore în şir în faţa calculatorului. La şcoală ei se hrănesc cu diverse produse de tip fast-food şi cu sucuri acidulate. [...]

Autor: Liliana Ivan
Sursa: http://www.adevarul.ro

Etichete:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu