TopBottom

Nou tratament pentru anumite forme de cancer la sân

Posted by Munteanu Tatian at marți, 12 mai 2009
Share this post:
Ma.gnolia DiggIt! Del.icio.us Yahoo Furl Technorati Reddit

Un nou tratament în cazul pacientelor cu cancer mamar avansat sau metastazic a fost lansat, luni, în Bucureşti.

Noul medicament este recomandat după ce boala de care sufereau pacientele a progresat, în pofida terapiilor standard, a explicat Alexandru Eniu, şef de secţie la Institutul Oncologic din Cluj.

Produsul Tyverb (Lapatinib) este prima terapie orală ţintită care se realizează prin pătrunderea substanţei active cu greutate moleculară mică în celula tumorală, unde inhibă două proteine receptor a căror semnalizare este responsabilă de proliferarea tumorală, a adăugat specialistul.
Noul produs a primit aprobare de comercializare condiţionată din partea Comisiei Europene, având la bază un studiu-pilot de fază III care a vizat femei cu cancer de sân avansat sau metastazic.
Un program extensiv de dezvoltare clinică va evalua produsul Lapatinib atât în monoterapie, cât şi în combinaţie cu alte forme de cancer de sân, de la stadiul metastatic la cel incipient. Studiile sunt încă în desfăşurare şi sunt planificate să acopere o serie de alte patologii tumorale solide, a precizat medicul clujean.

În 2006, în România, au fost înregistrate peste 5.500 de cazuri noi de cancer de sân. În 2007 au fost înregistrate 3.049 de decese prin cancer de sân la femei, adică 27,62 la 100.000 de locuitori de sex feminin.

Sursa: http://www.cotidianul.ro

Etichete:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu