TopBottom

7 societăţi secrete şi miturile create în jurul lor

Posted by Munteanu Tatian at luni, 18 mai 2009
Share this post:
Ma.gnolia DiggIt! Del.icio.us Yahoo Furl Technorati Reddit

Primul preşedinte american ar fi fost francmason, numele lui George W. Bush este legat de organizaţia Skulls&Bones, iar cei mai influenţi politicieni şi oameni de afaceri din lume iau parte anual la întâlnirile secrete ale aşa-numitului grup Bilderberg.

În filmul „Angels&Demons”, inspirat din cartea omonimă a lui Dan Brown, un profesor de la Harvard încercă să împiedice societatea secretă a Iluminaţilor să distrugă Biserica Catolică. În realitate, societatea a fost creată în 1776 de profesorul german de drept Adam Weishaupt, care îşi propusese să elibereze lumea de sub controlul bisericii. Deşi s-a destrămat în 1790, zvonurile privind planurile Iluminaţilor de a controla lumea se întind totuşi până în prezent, se arată într-un top al organizaţiilor cu scopuri învăluite în mister, realizat de MSNBC.com.

În romanul „Codul lui Da Vinci”, Cavalerii Templieri sunt gardienii secreţi ai Sfântului Graal, însă se pare că în realitate gruparea s-ar fi destrămat în 1312, sub presiunea regelui francez Filip al IV-lea.
Iniţiată în 1118, societatea a avut ca misiune iniţială protejarea pelerinilor creştini care vizitau Ţara Sfântă. În următoarele două secole, Cavalerii Templieri au devenit extrem de bogaţi şi de puternici, ei punând pe picioare chiar un sistem bancar primitiv, pentru a-şi finanţa activităţile.

Francmasoneria a fost înfiinţată de zidarii care clădeau biserici pentru Cavalerii Templieri, membrii acestei societăţi secrete punând serios umărul la crearea Statelor Unite. George Washington şi Benjamin Franklin au făcut parte şi ei din organizaţie, pe care unii o acuză că ar vrea să preia controlul asupra lumii.

Potrivit unor cărţi apocrife din secolul 16, rosicrucianismul a fost înfiinţat de germanul Christian Rosenkreuz, născut în 1378. Pe când era doar un adolescent a călătorit în Ţara Sfântă, unde a pătruns tainele alchimiei. La întoarcere ar fi întemeiat o societate secretă dedicată studierii ocultului şi realizării de fapte de caritate, din umbra anonimatului. Totuşi, rosicrucianismul ar putea fi o simplă farsă, un pastor luteran declarându-se ulterior drept adevăratul autor al cărţilor pe care le-ar fi scris pentru a lua în derâdere alchimia.

Cosa Nostra, cunoscută informal drept mafia şi imortalizată în seria „Naşul”, este fără îndoială cea mai cunoscută societate de acest gen. Originile Cosa Nostra datează din secolul 19, când grupurile de „mafioţi” au început să escrocheze ţăranii din Sicilia. În prezent, familiile din interiorul grupării s-au întins în toată lumea, ocupându-se cu aproape toată paleta de infracţiuni, de la trafic de droguri la falsificarea hainelor de firmă.

Atât George Bush, cât şi contracandidatul său democrat din 2004, John Kerry, fac parte dintr-o societate semisecretă a Universităţii Yale, numită Skulls&Bones, din care mai fac parte alte zeci de politicieni şi oameni de afaceri americani. Studenţii Yale sunt recrutaţi în cadrul societăţii încă din anul întâi.

Începând cu 1954, un grup restrâns de politicieni şi afacerişti se întâlneşte în fiecare an, departe de lumina reflectoarelor, pentru a discuta despre problemele cu care se confruntă lumea: aşa-numitul grup Bilderberg.

Misterul în care sunt învăluite aceste reuniuni i-a făcut pe adepţii teoriilor conspiraţioniste să afirme că este vorba de fapt despre o mână de oameni care urmăresc să controleze lumea. Grupul poartă numele hotelului olandez Bilderberg, unde a avut loc prima întâlnire. În mai 2009, reuniunea Bilderberg s-a desfăşurat în Grecia.

Autor: Cristian Bandea
Sursa: http://www.cotidianul.ro

Etichete:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu