TopBottom

O pastilă combinată din trei medicamente poate reduce cu 50% riscul de boli cardiovasculare

Posted by Munteanu Tatian at miercuri, 1 aprilie 2009
Share this post:
Ma.gnolia DiggIt! Del.icio.us Yahoo Furl Technorati Reddit

O pastilă combinată din aspirină şi alte două medicamente, pentru hipertensiune arterială şi pentru colesterol, poate reduce la jumătate riscul de boli cardiovasculare, potrivit rezultatelor obţinute la testele clinice făcute de cercetătorii canadieni de la Universitatea McMaster, informează AFP.
Acest nou medicament, numit Polypill, ar putea revoluţiona tratamentul şi prevenţia bolilor cardiovasculare.
"Estimăm că Polypill are potenţialul de a reduce riscul de boli cardiace cu 60% şi pe cel de boli cerebrale cu 50%", e estimat dr. Salim Yusuf, de la Institutul de Cercetare a Sănătăţii al Universităţii McMaster din Canada, coautor al studiului.
Primul studiu clinic, pentru evaluarea toleranţei unui astfel de tratament combinat, a fost făcut în India, pe mai mult de 2.000 de subiecţi cu vârste cuprinse între 45 şi 80 de ani.
Timp de trei luni, cardiologii au comparat efectele Polypill cu cele ale altor opt medicamente pentru tratarea tensiunii arteriale, a colesterolului sau pentru controlul ritrmului cardiac.
Medicii au constatat o reducere importantă a nivelurilor de colesterol, a tensiunii arteriale şi a fluidităţii sangvine, precum şi scăderea riscului de formare a plăgilor în artere.
Polypill a fost foarte bine tolerat de subiecţii care au participat la studiu.

Sursa: NewsIn

Etichete:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu