TopBottom

Mormântul Cleopatrei şi al lui Marc Antoniu, găsit cu ajutorul unui radar

Posted by Munteanu Tatian at joi, 16 aprilie 2009
Share this post:
Ma.gnolia DiggIt! Del.icio.us Yahoo Furl Technorati Reddit

Arheologii care caută mormântul Cleopatrei şi al lui Marc Antoniu ar putea să fie pe drumul cel bun. Aceştia au identificat cu ajutorul unui radar trei posibile locaţii, relatează Agerpres.
O echipă condusă de secretarul general al Consiliului superior pentru antichităţi din Egipt, Zahi Hawass, şi Kathleen Martinez, o specialistă din Republica Dominicană, crede că există trei locuri posibile pentru mormântul celebrului cuplu, în apropierea unui templu la vest de Alexandria.

Echipa, care caută mormântul în acea zonă de trei ani, va începe săpăturile în cele trei locuri săptămâna viitoare. Ele au fost identificate ca urmare a utilizării unui radar în zona templului Tasposiris Magna, construit în onoarea zeiţei antice Isis în perioada greco-romană.
"Există dovezi istorice în scrierile lui Plutarh, care spune că Marc Antoniu a fost înmormântat cu Cleopatra", a explicat Martinez.
Pentru moment, arheologii au descoperit în 27 de morminte 10 mumii de nobili, lăsând să se creadă că mormântul legendarului cuplu ar fi în apropiere.
Monede cu chipul Cleopatrei şi al lui Alexandru cel Mare au fost găsite, de asemenea. Regina Egiptului antic apare astfel pe 22 de monede de bronz.
Acestea, precum şi un bust din alabastru, indică faptul că era o "frumuseţe", a asigurat Zahi Hawass. "Monede pe care îi apar capul şi gâtul (...) dezmint afirmaţiile unor erudiţi care spun că era foarte urâtă", a afirmat el.

Sursa: http://www.libertatea.ro

Etichete:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu