TopBottom

Microsoft va permite dezactivarea Internet Explorerului

Posted by Munteanu Tatian at luni, 6 aprilie 2009
Share this post:
Ma.gnolia DiggIt! Del.icio.us Yahoo Furl Technorati Reddit

Varianta finală de Windows 7 le va permite utilizatorilor să “închidă” Internet Explorerul, browserul standard al sistemelor de operare Windows
Windows 7, succesorul controversatului sistem de operare Windows Vista, este programat să ajungă pe rafturile magazinelor în 2010, însă peste un milion de persoane testează deja versiunea beta, făcută publică online de către Microsoft în luna ianuarie.
Doi dintre utilizatorii care testează noul sistem de operare au descoperit, printre puzderia de setări, una pe care n-o mai întâlniseră niciodată: posibilitatea de a dezactiva Internet Explorerului (IE), browserul încorporat în seria Windows. Noua setare oferă indicii privind modul în care Microsoft plănuieşte să ostoiască mânia Uniunii Europene, care a acuzat compania fondată de Bill Gates, în luna ianuarie, de măsuri anticoncurenţiale şi de limitarea libertăţii de alegere a consumatorilor, scriu jurnaliştii de la Associated Press.
Comisia Europeană a cerut atunci ca Internet Explorerul să nu mai fie o dotare standard a sistemelor de operare Windows.
Căsuţa de bifare care permite dezactivarea Internet Explorerului a fost supusă atenţiei publice pe două bloguri, www.aeroxp.org şi www.chris123nt.com. În versiunea beta a Windows 7, dezactivarea IE implică ştergerea executabilului acestuia.
“Windows 7 devine tot mai important pentru Microsoft. Oficialii companiei vor să scape de orice problemă care i-ar putea descuraja pe utilizatori să treacă la noua versiune a sistemului de operare”, a prezentat analistul IT Michael Cherry un alt motiv pentru care s-a decis introducerea noii setări.

Autor: Cristian Bandea
Sursa: http://www.cotidianul.ro

Etichete:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu