TopBottom

Retete traditionale

Posted by Munteanu Tatian at marți, 14 aprilie 2009
Share this post:
Ma.gnolia DiggIt! Del.icio.us Yahoo Furl Technorati Reddit

Cozonac cu nucă şi rahat

Ingrediente: Pentru aluat: 1 kg de făină, 3-4 ouă, 150 g zahăr, 150 g unt topit, untdelemn după ochi, 25 g de drojdie, o lingură de rom, o lingură rasă de sare fină, o cană cu lapte;
Pentru umplutură: 200 g nuci măcinate, două linguri de cacao, o lingură de zahăr pudră, un albuş de ou, 6 cuburi de rahat colorat
Preparare: Drojdia se freacă foarte bine cu o lingură de zahăr, după care se adaugă laptele călduţ şi cele două linguri de făină. Se lasă să crească la cald cam 30 de minute, apoi se pun gălbenuşurile, uleiul, romul, albuşurile bătute spumă, făina, sarea şi coaja de lămâie. Se amestecă şi se mai adaugă lapte, ca să se formeze un aluat potrivit de moale. Se frământă foarte bine circa 30 minute până nu se mai lipeşte de mână. Se pune apoi untul topit şi se mai amestecă până se încorporează tot. Se întinde o foaie (sau două - în funcţie de mărimea tăvilor), se aşază peste ea (sau ele) umplutura şi se rulează. Se unge tava cu puţin ulei, după care se aşază în ea cozonacul. Se acoperă şi se mai lasă să crească 15 minute. Apoi se bagă la cuptor, la foc potrivit.

Sursa: http://www.libertatea.ro

Etichete:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu