TopBottom

Aspirina favorizează producerea hemoragiilor în creier

Posted by Munteanu Tatian at miercuri, 15 aprilie 2009
Share this post:
Ma.gnolia DiggIt! Del.icio.us Yahoo Furl Technorati Reddit

Aspirina favorizează producerea micro-hemoragiilor cerebrale, în principiu fără consecinţe grave, însă considerate un posibil simptom al maladiilor vasculare, mai ales în cazul persoanelor în vârstă.

Conform unui studiu realizat recent, persoanele care folosesc cu regularitate aspirină prezintă un risc mai mare de a suferi o micro-hemoragie cerebrală. Aceste micro-hemoragii ar putea să indice o maladie a vaselor capilare din creier, care se caracterizează prin acumularea unor depozite de proteine amiloide pe pereţii acestora, provocând o slăbire a elasticităţii vaselor.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 1.062 de persoane cu vârsta medie de 69,5 ani, care nu sufereau de nici o boală mintală. Înainte de efectuarea studiului, 34,2% din pacienti au luat medicamente anticoagulante, printre care aspirina. Cei care au folosit aspirina au prezentant semnificativ mai multe simptome de micro-hemoragie cerebrală.

Totuşi, cercetătorii cred că efectele benefice ale aspirinei compensează riscurile de apariţie a hemoragiilor cerebrale.

Sursa: http://www.libertatea.ro

Etichete:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu