TopBottom

Lansare oficială: „pixul” care injectează insulina fără durere

Posted by Munteanu Tatian at joi, 19 martie 2009
Share this post:
Ma.gnolia DiggIt! Del.icio.us Yahoo Furl Technorati Reddit

Bolnavii de diabet dependenţi de insulină îşi pot injecta tratamentul cu ajutorul unui nou dispozitiv performant, lansat oficial, ieri, şi în România.

Dispozitivul FlexPen este uşor de manevrat şi permite administrarea cu precizie a dozelor. „O dozare incorectă a cantităţii de insulină, prea mare sau prea mică, poate cauza hiperglicemie sau hipoglicemie, iar pe termen lung pot apărea complicaţii cronice ale bolii”, afirmă Radu Lichiardopol, pre şedintele Societăţii Române de Diabet , Nutriţie şi Boli
Metabolice. În plus, datorită acului extrem de fin, durerea la locul injectării este minimă. Preţul dispozitivului FlexPen este inclus în costul insulinei, suportat integral de programul naţional de diabet al Ministerului Sănătăţii.În România, sunt descoperite anual aproximativ 50.000 de cazuri noi de diabet. Dintre acestea, 5-10% sunt diabet de tip 1, iar restul, diabet de tip 2. Diabetul de tip 2 este cu atât mai periculos cu cât simptomele apar foarte târziu, persoanele cu risc fiind cele trecute de 45 de ani, supraponderalii, cei cu hipertensiune arterială şi cei care au rude de gradul 1 cu diabet.

Autor: Ramona Samoilă
Sursa: http://www.infoportal.ro/

Etichete:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu