TopBottom

Coreea de Nord va lansa un „satelit de telecomunicaţii”

Posted by Munteanu Tatian at joi, 12 martie 2009
Share this post:
Ma.gnolia DiggIt! Del.icio.us Yahoo Furl Technorati Reddit

Coreea de Nord a anunţat astăzi că a informat organismele internaţionale din domeniul transportului că va lansa un „satelit de telecomunicaţii”, probabil între 4 şi 8 aprilie, potrivit agenţiei sud-coreene Yonhap.
Regimul comunist a furnizat Organizaţiei Aviaţiei Civile Internaţionale şi Organizaţiei Maritime Internaţionale “informaţiile necesare pentru securitatea avioanelor şi a vaselor” în contextul lansării “unui satelit experimental de telecomunicaţii”, a indicat KCNA, agenţia oficială a regimului din Coreea de Nord.

În 1998, o rachetă nord-coreană a survolat Japonia

KCNA nu a precizat data la care aceste organisme au fost informate, nici data lansării. Ministrul sud-coreean de Transport a confirmat însă că este vorba de perioada 4-8 aprilie.
Statele Unite şi Coreea de Sud au cerut Coreei de Nord în ultimele săptămâni să renunţe la proiectul său, temându-se ca nu cumva regimul comunist să facă un nou test a unei rachete cu rază lungă de acţiune.
Statul nord-corean a provocat a criză internaţională în vara anului 1998, când a lansat o rachetă cu rază lungă Taepodong-1, care a survolat o parte a Japoniei înainte de a se scufunda în Oceanul Pacific.

Autor: Andreea Dogar
Sursa: AFP

Etichete:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu