TopBottom

Cum ne ferim de furtul datelor de pe carduri

Posted by Munteanu Tatian at miercuri, 18 februarie 2009
Share this post:
Ma.gnolia DiggIt! Del.icio.us Yahoo Furl Technorati Reddit


Cum ne ferim de furtul datelor de pe carduri»

Acoperirea tastaturii cu mana in momentul formarii codului PIN si verificarea autenticitatii fantei in care se introduce cardul bancar sunt numai doua dintre masurile pe care cetatenii trebuie sa le ia pentru a se proteja impotriva hotilor.
De asemenea, posesorii de carduri trebuie sa verifice daca pe tastatura originala a bancomatului nu a fost aplicata o tastatura falsa, care permite retinerea codului PIN introdus. "Inainte de a efectua orice operatiune de extragere de numerar, este bine ca utilizatorii sa traga usor
de tastatura bancomatului. In cazul in care aceasta este falsa, se desprinde, un alt indiciu asupra falsitatii acesteia fiind aspectul tastei cu nr. 5. Daca este originala, tasta 5 prezinta o usoara denivelare, in timp ce pe tastatura falsa este perfect neteda. Totodata, oamenii trebuie sa traga usor de fanta in care se introduce cardul, pentru ca infractorii folosesc fante false in care introduc dispozitive de citire pentru a copia codul de pe banda magnetica a cardului", a declarat comisarul Christian Ciocan, purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei. Conform acestuia, hotii de carduri se folosesc de laptopuri pentru a stoca datele transmise de cititoarele de carduri.
Citeste mai departe...

Sursa: http://www.infoportal.ro

Etichete:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu