TopBottom

Previziuni tehnologice pentru 2009: smartphone-urile vor invada lumea

Posted by Munteanu Tatian at sâmbătă, 31 ianuarie 2009
Share this post:
Ma.gnolia DiggIt! Del.icio.us Yahoo Furl Technorati Reddit

Smartphone-urile şi netbook-urile vor exploda în 2009, alături de consolele de jocuri cuplate la ecrane mari de televizor. În paralel, vânzările de PC-uri şi laptopuri vor spori considerabil o dată cu noul Windows 7, în ciuda unei scăderi resimţite la începutul anului.

În ciuda crizei economice globale în extindere, oamenii nu vor renunţa la gadgeturi nici în 2009 În loc să arunce banii pe restaurante, filme sau escapade de weekend, ei vor prefera să investească cu plăcere în noi surse de divertisment tehnologic, spun specialiştii, iar asta înseamnă, de exemplu, ecrane TV mai mari, conectate la console de joc Sony Playstation 3, Microsoft Xbox 360 sau Nintendo Wii.

Bugetele de austeritate vor atrage cu sine şi înmulţirea unor aplicaţii de telefonie mobilă gratuite sau la preţuri reduse, potrivit publicaţiei Business Week .Consumatorii vor avea parte, astfel, de softuri online mai ieftine pentru iPhone-ul de la Apple, pentru BlackBerry RIMM, dar şi pentru diverse telefoane dotate cu sisteme de operare de la Nokia, Microsoft sau Google.

În plus, specialiştii intervievaţi de CNNMoney estimează şi că mulţi consumatori vor trece, în 2009, de la telefoanele mobile clasice la gadgeturi dotate cu e-mail şi acces la internet şi vor cumpăra servicii sau softuri speciale destinate „web-ului mobil”.

Autor: Ionut Dulamita
Sursa: http://www.cotidianul.ro

Etichete:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu