TopBottom

7 trucuri ca sa aratati bine

Posted by Munteanu Tatian at duminică, 11 ianuarie 2009
Share this post:
Ma.gnolia DiggIt! Del.icio.us Yahoo Furl Technorati Reddit

ALTERNATIVĂ. Puteţi înlocui ieşirile la restaurant cu întâlniri mai active, în care să practicaţi sport alături de prieteni.

Dacă anul acesta vă doriţi să mai slăbiţi, faceţi tot posibilul să acţionaţi în această direcţie. Mergeţi la cumpărături o dată pe săptămână şi aveţi grijă să nu vă lipsească din frigider vegetalele.

1 Mâncaţi puţin.

Cumpăraţi legume şi fructe proaspete, dar în cantităţi mici, astfel încât acestea să vă fie mereu la îndemână. Dacă veţi avea alternative, riscul să vă repeziţi doar în alimente care îngraşă (dulciuri, carne, preparate instant) va fi mai mic. Dacă, din raţiuni sociale, consumaţi produse care îngraşă (întâlniri cu prietenii, afaceri la restaurant), faceţi tot ce puteţi pentru a le evita. În loc să vă întâlniţi cu prietenii ca să mâncaţi, invitaţi-i la o plimbare prin parc, la un tur cu bicicleta sau la spectacole de teatru. La întâlnirile de afaceri, includeţi în meniu salată şi renunţaţi la desert.

2 Odihniţi-vă.

Lipsa somului vă dă sistemul hormonal peste cap. Acesta este şi motivul pentru care „insomniacii“ mănâncă mai mult decât cei care dorm liniştiţi toată noaptea. Primul pas pentru a vă regla programul de somn este să încercaţi să adormiţi până la ora 23.00. Treziţi-vă dimineaţa la aceeaşi oră şi începeţi ziua cu o cafea bună şi exerciţii de întindere, aşa cum făceaţi la orele de sport de la şcoală.

3 Faceţi sport.

Dacă în perioada Sărbătorilor aţi luat mai multe kilograme decât vă aşteptaţi, nu vă stresaţi să ţineţi dietă. Adaptarea va fi şi mai grea, în momentul în care veţi începe să vă impuneţi tot felul de obiective pentru noul an. Ca să scăpaţi de grăsimea în plus, reînnoiţi-vă abonamentul la sala de fitness, ieşiţi seara la plimbare şi profitaţi din plin de sporturile de iarnă pe care încă le mai puteţi practica.

4 Fiţi ponderat.

Nu încercaţi să vă schimbaţi dintr-o dată. Dacă pentru anul acesta v-aţi decis să vă îmbunătăţiţi dieta, nu vă chinuiţi să renunţaţi la toate obiceiurile proaste dintr-o dată. Alegeţi-vă un obiectiv şi ţineţi-vă de el. Faceţi apoi o listă cu lucruri care vă mai deranjează la dietă şi dezobişnuiţi-vă pe rând de ele. Nutriţioniştii au constatat că toţi cei care îşi fixează obiective insurmontabile renunţă după două-trei săpătămâni.

5 Aplicaţi metoda „curcubeul“.

La birou, nu trebui să vă lipsească coşul cu fructe de pe masă. Alegeţi unele în culori diferite şi luaţi cât mai multe gustări. O masă pe zi, luată în grabă, nu vă asigură suficientă energie.

6 Relaxaţi-vă cu ceai.

Când ajungeţi acasă, nu încercaţi să vă relaxaţi cu alcool, chiar dacă este vorba despre băuturi dulci precum cocktailurile. Alcoolul este un excitant nervos şi îngraşă. Pe lângă faptul că vă va aduce mai multe calorii, este posibil să vă tulbure şi somnul. Încercaţi mai degrabă un lapte cald sau beţi o ceaşcă cu ceai aromat.

7 Renunţaţi la „multitasking“.

Dacă la serviciu vă poate fi de folos abilitatea de a vă implica în mai multe proiecte deodată, acasă este bine să vă relaxaţi. Nu este indicat să mâncaţi în timp ce vă uitaţi la televizor ori citiţi o carte şi nici atunci când staţi pe chat cu prietenii. Luaţi liniştit masa, faceţi-vă digestia şi fiţi sigur că vă mai rămâne timp şi pentru relaxare.

Sursa: Evenimentul Zilei

Etichete: ,

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu