TopBottom

Astronomii susţin că Iisus s-a născut în iunie. Cum comentaţi?

Posted by Munteanu Tatian at joi, 11 decembrie 2008
Share this post:
Ma.gnolia DiggIt! Del.icio.us Yahoo Furl Technorati Reddit

Creştinii ar trebui să celebreze Naşterea Domnului în iunie spun astronomii care au calculat data de apariţie a stelei ce i-a călăuzit pe cei trei magi către Iisus.

Potrivit ediţiei electronice a cotidianului Telegraph, astronomii susţin că steaua a apărut pe 17 iunie şi nu pe 25 decembrie, fiind cel mai probabil rezultatul unei conjuncţii între planetele Venus şi Jupiter, care se aflau atât de aproape una de cealaltă încât lumina emisă de ele a fost neobişnuit de puternică.

Astronomul australian Dave Reneke a folosit un soft foarte complex, pentru a stabili exact poziţia corpurilor cereşti în urmă cu mai bine de 2.000 de ani.

Folosind Evanghelia lui Matei ca punct de referinţă, Reneke a stabilit ca dată a conjuncţiei planetare Venus-Jupiter, ziua de 17 iunie a anului 2 Î.Hr.

"Dispunem de un soft care poate creea o replică exactă a poziţiei corpurilor cereşti pe o perioadă de câteva mii de ani în urmă", a declarat David Reneke.

"Nu putem spune cu certitudine dacă aceasta este Steaua Crăciunului, însă este cea mai plauzibilă explicaţie de până acum", a mai declarat acesta.

Sursa: Realitatea

Etichete:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu