TopBottom

iRiver aruncă mănuşa pentru iPhone

Posted by Munteanu Tatian at luni, 17 noiembrie 2008
Share this post:
Ma.gnolia DiggIt! Del.icio.us Yahoo Furl Technorati Reddit

Sud-coreenii de la iRiver vor lansa, la începutul anului viitor, propriul competitor pentru celebrul telefon produs de Apple.

Compania sud-coreeană iRiver, cunoscută în special pentru producţia de playere muzicale, a anunţat lansarea oficială, în martie anul viitor, a primului său telefon mobil în Coreea, scrie Gizmodo.com. Operatorul de telefonie care va avea acest privilegiu este KT.

Bine „mobilat“

Terminalul iRiver, divizie a companiei ReignCom, este unul cu ecran tactil şi se alătură clubului competitorilor direcţi ai iPhone, produs de americanii de la Apple. Vestea lansării terminalului a fost neaşteptată pentru piaţă deoarece compania a susţinut multă vreme că telefonul, prezentat prima dată la salonul CES 2008, este doar un concept. În 2009, telefonul va fi disponibil la toţi marii operatori mondiali, conform companiei.

Specificaţiile terminalului nu au fost încă detaliate de producător. Ceea ce se ştie este că telefonul iRiver are carcasă din aluminiu, un ecran tactil (touchscreen) cu diagonala de 3 inchi, sistem de operare Linux şi 4 GB capacitate de stocare. La acestea se adaugă camera de 2 megapixeli - capabilă şi să filmeze, receptorul GPS integrat, suport pentru televiziune mobilă, Wi-Fi, recunoaştere automată a scrisului de mână şi multiple dicţionare.

Un design reuşit

Dacă are sau nu tehnologie 3G, care permite viteze mai mari de navigare pe internet şi de descărcare a datelor, nu se ştie încă cu certitudine. Unul dintre atuurile principale ale iRiver Phone este designul foarte reuşit.

Terminalul nu este unul multitouch, aşa cum este iPhone, iar criticii din domeniu spun că sistemul de operare Linux nu este atât de fiabil ca iPhone OS. Reprezentanţii iRiver au spus că preţul noului telefon va fi atractiv în comparaţie cu cel al iPhone.

MODEL

Copiază punctele forte ale iPhone

Cei de la iRiver nu s-au ferit să copieze iPhone la capitolele unde acesta excelează. Deblocarea telefonului iRiver se face folosind acelaşi slider digital, aplicaţiile sunt dispuse similar pe ecran, iar media playerul este aproape identic, spun cei de la GSMArena.com. De altfel, şi sistemul de operare arată similar cu cel al iPhone, fapt care i-ar putea aduce companiei sud-coreene o chemare în instanţă de către Apple, care are licenţe pentru multe dintre tehnologiile prezente la iPhone.

Autor: Adrian Popa
Sursa: http://www.evz.ro

Etichete:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu