TopBottom

Pârtia de schi de la Cota 1400 - Cota 998, din Sinaia, va fi dată în folosinţă în primăvara lui 2009

Posted by Munteanu Tatian at marți, 14 octombrie 2008
Share this post:
Ma.gnolia DiggIt! Del.icio.us Yahoo Furl Technorati Reddit

Pârtia de schi de la Cota 1400 – Cota 998 (Telegondola) va fi dată în folosinţă în primăvara lui 2009, iar modernizarea a costat circa 800.000 euro, a declarat pentru NewsIn, într-un interviu, primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea.

Pârtia de schi de la Cota 1400 – Cota 998 (Telegondola) a fost realizată cu mai mulţi ani în urmă, însă din cauza lipsei fondurilor din ultimii ani, pârtia nu a fost întreţinută corespunzator, ceea ce a dus la degradarea ei.

În prezent, se desfăşoară lucrări de amenajare a pârtiei în vederea reintroducerii ei în circuitul schiabil din staţiune, omologarea pârtiei şi deservirea telegondolei din zonă", a explicat primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea.

Potrivit acestuia, modernizarea acestui proiect aflat în derulare se ridică la aproape 800.000 euro.

Pârtia are o lungime de 2.171 metri, lăţime 20 metri, iar diferenţa de nivel este 433,11 metri. Totodată, pârtia are un grad mediu de dificultate.

De asemenea, în oraşul Sinaia se derulează proiectul "Dezvoltarea Zonei Turistice Sinaia-Perla Carpaţilor Zona Cota 2000", iar valoarea investiţiilor pentru realizarea acestuia se ridică la 20 milioane euro.

Acesta cuprinde: telescaun acoperit cu şase locuri în Valea Soarelui; teleschi pentru două persoane în Valea Dorului; instalaţie de înzǎpezit artificial a pârtiilor din Valea Soarelui, Valea Dorului (tunuri de zǎpadǎ mobile) şi în zona staţiei de plecare a telegondolei (tunuri de zǎpadǎ fixe); amenajarea unei pârtii de începǎtori în apropierea staţiei de plecare a telegondolei; grupuri sanitare şi o staţie de epurare a apelor uzate; precum şi două utilaje de bǎtut zǎpada şi un garaj pentru adǎpostirea acestora.

Oraşul Sinaia are aproximativ 13.000 locuitori. Estimativ, în anul 2007, în staţiune au fost cazaţi 220.000 turişti.

Etichete:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu